Fórmula de sabó

Sou molts els que en cadascuna de les festes o esdeveniments en què participem ens pregunteu com fer aquesta barreja perquè surtin bombolles tan grans.

Nosaltres tenim una recepta “màgica”, resultat de llargues hores d’investigació i experimentació, que ens permet poder fer les bombolles en condicions meteorològiques adverses. És la nostra famosa fórmula de sabó màgica Dr. Bombolles!

Consells de preparació

Per fer-la a casa teva, et recomanem la formula facilitada per l’Antón Aubanell, director de CREAMAT (Centro de recursos para enseñar y aprender matemáticas) y profesor del Departamento de Matemática Aplicada y Análisis de la Universidad de Barcelona. Barreja aigua (50%), sabó de rentavaixelles (40%) i glicerina (10%). Segons la qualitat dels ingredients, els percentatges poden variar lleugerament. Experimenta!

Algunes receptes inclouen sucre. No ho recomanem, especialment a l’estiu, ja que la barreja dolça pot atraure a tot tipus d’insectes que poden ser perjudicials o almenys incòmodes durant la nostra festa.

Deixa la barreja sabonosa en un recipient obert durant tota la nit. S’ha d’evitar la formació de bombolles o escuma a la superfície de la barreja removent amb suavitat, retirant o simplement esperant que desapareguin. Les condicions ambientals influeixen en la qualitat de les bombolles. Per exemple, l’aire polsegós és desfavorable, igual que el vent. Com més humit sigui l’aire, millor, el que significa que és més fàcil fer bombolles de sabó en dies plujosos.

Consells d’utilització

A les bombolles els agrada molt la humitat, si el lloc on es faran les bombolles és molt sec o hi ha molt de sol, és convenient humitejar l’ambient amb un polvoritzador d’aigua i mullar el terra amb una mànega. El vent és l’enemic natural de les bombolles, com també qualsevol tipus de greix. Només cal una mínima taca de llapis de llavis a la mà per posar fi al xou de bombolles. Per això cal rentar-se bé les mans abans de començar la tasca. Si l’aigua és molt dura el sabó es precipita i és molt difícil formar pel · lícules, això es compensa afegint més sabó líquid. En canvi, quan l’aigua és molt pura es necessitarà menys sabó. En el cas que l’aigua d’una regió no resulti adequada es pot provar amb aigua destil · lada (es pot adquirir a gasolineres i comerços no és cara). No conservar la barreja més de 48 hores. El sabó és biodegradable i un cop barrejat amb l’aigua es podreix.

Bombolles de sabó

Aquest lloc informa àmpliament sobre l'art de les bombolles de sabó gegants i les seves aplicacions per a festes, espectacles, esdeveniments i actes ja siguin lúdics, educatius o promocionals. Des de tallers d'animació, fins a espectacles d'interior sempre podrem sorprendre a petits i grans fent pompes gegants, gràcies a la nostra fórmula de sabó màgica del Dr. Bombolles.